Ungari peaminister lubas võimu Brüsselist tagasi tuua (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orban.
Ungari peaminister Viktor Orban. Foto: AP/Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán lubas täna, et Budapest lükkab Euroopa Liidu rändekvoodi tagasi, kuigi selleteemaline referendum oli madala aktiivsuse tõttu kehtetu.

Orbán tervitas eilset rahvahääletust, kus 98,3 protsenti osalejaist toetas tema rändepoliitikat ja nimetas seda enneolematuks mandaadiks, et peatada Brüsseli katsed Ungari suveräänsust piirata.

Peaminister lubas esitada lähipäevil eelnõu põhiseaduse muutmiseks, mis peegeldaks rahva tahet referendumi vaimus.

«Ungari ajaloos ei ole ükski partei ega allianss saanud nii jõulist mandaati,» ütles peaminister parlamendile. «Me ei luba nende 3,3 miljoni inimese arvamust kõrvale lükata.»

Euroopa Komisjon teatas Ungari valimiskomisjoniga nõustudes, et Ungari referendum Euroopa Liidu pagulaskvootide üle on õigustühine.

Kuna referendumil osales alla 50 protsendi valijatest, kuulutas Ungari valimiskomisjon hääletuse õigustühiseks, ütles Euroopa Komisjoni pressiesindaja Margaritis Schinas.

Referendum osales 43 protsenti valijast, kellest 98,3 protsendi hääletas põgenikekvootide vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles