Prantsusmaa süüdistas Venemaad ja Süüriat küünilisuses (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marc Ayrault
Jean-Marc Ayrault Foto: AP/Scanpix

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault süüdistas esmaspäeval Süüria presidenti Bashar al-Assadi režiimi ja tema liitlast Venemaad küünilisuses.

Ayrault kutsus ÜRO Julgeolekunõukogu kõiki liikmeid toetama Prantsusmaa koostatud resolutsiooniprojekti relvarahu kehtestamisest Süüria suuruselt teises linnas Aleppos, kus režiimiväed on alustanud ägedaid rünnakuid mässuliste käes olevate piirkondade vallutamiseks.

Moskva väitis esmaspäeval, et tema pommirünnakud Süürias on "äärmuselt efektiivsed", ning eitas haiglate ründamist.

"Ma kutsun Venemaad võtma vastustust. Haiglate pommitamine on sõjakuritegu," ütles Prantsuse välisminister.

Ta tõi esile Venemaa avalduse, mis pani inimesi uskuma, et rünnaku sihtmärkideks on "terroristid".

"Kuid need kohutavad kaadrid, mida me oleme näinud, need on tsiviilisikud. Mehed, naised ja lapsed ja vanurid, kes saavad surma ja kannatada," sõnas ta.

Ayrault kaitses Süüria niinimetatud valgeid kiivreid - vabatahtlikke päästjaid.

"Valged kiivreid, kes on erakordsed inimesed, kutsusid Bashari režiim ja Venemaa terroristideks. See küünilisus peab lõppema, see küünilisus ei ole enam talutav," ütles ta.

USA teatas esmaspäeval, et katkestab Venemaaga kõnelused Süüria relvarahu elustamise ja džihadistide vastase ühise sõjalise keskuse moodustamise üle.

Valge Maja kõneisik Josh Earnest ütles, et "kõigi kannatus Venemaaga sai otsa".

USA välisministeeriumi kõneisik John Kirby aga süüdistas Süüria režiimi ja Venemaad rünnakute hoogustamises tsiviilpiirkondade vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles