Colombia algatas uue dialoogi konflikti lõpetamiseks FARC-iga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia president Juan Manuel Santos.
Colombia president Juan Manuel Santos. Foto: Reuters/ScanPix

Colombia president Juan Manuel Santos algatas esmaspäeval uue dialoogi rahu saavutamiseks vasaksissidega pärast seda, kui rahulepe nädalavahetusel rahvahääletusel napilt tagasi lükati.

Santos ütles telepöördumises, et ta tegi endisele asepresidendile Humberto de la Callele, kes oli valitsuse peamine läbirääkija, ülesandeks "alustada niipea kui võimalik arutelusid kõikide vajalike teemade üle, et saavutada kokkulepe ja viia ellu iga colombialase unistus lõpetada sõda FARC-iga (Colombia Revolutsiooniliste Relvajõududega)".

De la Calle ütles esmaspäeval, et soovib lahkuda läbirääkimiste delegatsiooni juhi kohalt, kuna peab end vastutavaks rahuleppe tagasilükkamise eest.

Colombia valijad lükkasid pühapäeval tagasi 26. septembril allkirjastatud rahuleppe, mille heakskiitmine oleks lõpetanud 52 aastat kestnud sõja valitsuse ja FARC-i vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles