EN: Brexiti kampaania õhutas võõraviha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias asüüli taotlevate põgenike meeleavaldus Calais` põgenikelaagris.
Suurbritannias asüüli taotlevate põgenike meeleavaldus Calais` põgenikelaagris. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Nõukogu väljendas täna muret rassistliku vägivalla kasvu pärast Suurbritannias viimastel aastatel ning märkis, et Brexiti kampaania suurendas võõravaenulikke meeleolusid veelgi.

Euroopa Nõukogu hinnangul õhutas vihakõnet eeskätt kõmuajakirjandus. Ühtlasi väljendas nõukogu muret moslemitevastase vägivalla järsu kasvu pärast Ühendkuningriigis.

EN-i rassismi ja sallimatuse vastane komisjon (ECRI) taunis Suurbritannias süvenevat sallimatust, mis eeskätt keskendub sisserändele.

«Ei ole kokkusattumus, et Ühendkuningriigis süveneb rassistlik vägivald samal ajal, kui näeme ajakirjanduses ja isegi poliitikute poolt murettekitavaid näiteid sallimatusest ja vihakõnest,» ütles komisjoni esimees Christian Ahlund.

Briti valijad otsustasid 23. juuni referendumil Euroopa Liidust lahkuda. Referendumi järel on esinenud Suurbritannias Ida-Euroopa riikide kodanike vastaseid vägivaldseid vahejuhtumeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles