Sadu põgenikke alustas protestimarssi Belgradist Ungari poole (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud protestimarsil Belgradist Ungari piiri poole.
Põgenikud protestimarsil Belgradist Ungari piiri poole. Foto: Reuters/ScanPix

Mõnisada põgenikku alustasid täna hommikul teekonda Belgradist Ungari piiri poole, kandes käsitsi kirjutatud plakateid ja hüüdes loosungeid avatud piiride toetuseks, vahendab Reuters.

Rahvasumm jalutas mööda linna läbivat Sava jõge, peatudes aeg-ajalt politseiga läbirääkimiseks. Kõik protestijad paistsid olevat meessoost ja üle 15 aasta vanad. «Me oleme inimesed, mitte loomad,» seisis ühel plakatil.

Umbes 7000 migranti, kes on põgenenud sõja ja vaesuse eest Süürias, Iraagis, Afganistanis ja mujal, on jäänud lõksu Serbiasse, kuna Ungari-Serbia piirile on rajatud täispikkuses liikumist tõkestav aed.

«Me kõnnime Ungari piirini,» ütles Pakistanist pärit Sadaqat Khan. Enamik migrante otsib asüüli jõukatest Lääne-Euroopa riikidest. «Me ei taha Serbiat,» lisas ta.

Paljud Belgradi raudteejaamas laagris olevad migrandid uskusid, et eelmisel nädalal Ungaris toimunud põgenikereferendum tähendas seda, et piirid avatakse.

Tegelikult hääletas Ungari põgenikekvootide täitmise üle ja kaalukas enamus hääletanutest keeldus Euroopa Liidu põgenikekvootide vastuvõtmisest. Siiski kukkus referendum läbi, kuna hääletamas käis alla poole valimisõiguslikest kodanikest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles