NATO sõjalennuk lähenes Läänemerel Venemaa piirile (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on näha NATO AWACS-i lennukit.
Pildil on näha NATO AWACS-i lennukit. Foto: Reuters/ScanPix

NATO luurelennuk AWACS lähenes teisipäeval Kaliningradi oblastis Venemaa piirile, vahendas Interfax sõjalennukite liikumist jälgivaid lääne veebiportaale.

Nende andmeil pärines lennuk pardanumbriga LX-N90442 ja kutsungiga NATO03 Hollandi õhujõudude baasist ja lähenes Poola kohal Kaliningradi oblasti maismaapiirile. Praegu sooritab sõiduk ringi Poola õhuruumis Baltiiskist Läänes, jätkates Venemaa ala seiramist.

USA ja teiste NATO riikide – samuti Rootsi –  lennukid on viimasel ajal sagedased külalised Läänemerel Venemaa piiri lähedal. Viimastel nädalatel on sagenenud ka USA luurelennud Mustal merel Venemaa piiri juures, iseäranis okupeeritud Krimmi rannikul, samuti Süüria sõjaväebaaside ja Vahemere laevarühma naabruses.

Esmaspäeval sooritasid luurelennu USA õhujõudude allveelaevatõrje patrull-lennuk Р-8А Poseidon Krasnodari krai Musta mere rannikul ja Edela-Krimmi kandis tegi sama strateegiline luurelennuk RC-135W.

Kinnitamata andmetel luuras Murmanski oblasti piirkonnas veel üks USA lennuk, mis oli startinud Suurbritanniast Mildenhalli õhujõudude baasist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles