Haiti lõunaosas vajus tormis kokku maanteesild

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haitil möllab orkaan Matthew.
Haitil möllab orkaan Matthew. Foto: ANDRES MARTINEZ CASARES/REUTERS

Haiti lõunaosas vajus teisipäeval tormis kokku La Digue maanteesild, mis oli piirkonna ainsaks ühendusteeks ülejäänud riigiga, teatasid võimuesindajad.

"Kokku on kutsutud erakorraline kohtumine, kus arutatakse võimalusi ühenduse taastamiseks," ütles tsiviilkaitseameti eestkõneleja Edgar Celestin.

Orkaan Matthew on nõudnud Haitil siiani vähemalt kolme inimese elu ja üks on teadmata kadunud. Naabruses asuvas Dominikaani Vabariigis sai teisipäeval orkaanis surma neli inimest ja kahjustada rohkem kui 200 elumaja.

Reedel läks Haiti rannikul tormis ümber paat kolme kaluriga, Kahel õnnestus kaldale pääseda, kuid kolmanda surnukeha leiti tsiviilkaitsejõudude teatel hiljem. Pühapäeval purunes ranniku lähedal tormis veel üks paat, millest päästeti kolm inimest, kuid üks jäi kadunuks.

Haiti võimud teatasid laupäeval seoses viimase kümnendi tugevaima orkaaniga Kariibi merel igasuguse merendustegevuse peatamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles