Briti Iseseisvuspartei esimees lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diane James oli erakonnajuhiks valimise üle vähemasti algul üsna rõõmus.
Diane James oli erakonnajuhiks valimise üle vähemasti algul üsna rõõmus. Foto: Ben Birchall/PA Wire/Press Association Images

Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) esimees Diane James teatas teisipäeval, et lahkub "isiklikel ja tööalastel põhjustel" erakonna juhi kohalt.

James valiti esimeheks alles 18 päeva tagasi.

"On saanud selgeks, et mul pole vajalikku autoriteeti ega ka kõigi meie rahvaesindajate toetust viimaks läbi muudatusi, mida ma kandideerides lubasin," märkis 56-aastane James.

"Seega lahkun ma esimehe kohalt," ütles James.

Varasemate meediateadete kohaselt mõjutas Jamesi otsust tema mehe haigestumine. Erakond pole esimehe lahkumisega seoses veel ametlikku avaldust teinud.

Jamesi üheks tõenäoliseks järglaseks peetakse Steven Woolfe´i.

Euroopa Parlamendi saadik James kogus UKIP-i parteikongressil juhivalimistel 8451 häält. Sisevalimiste eel oli favoriit Woolfe, ent tal ei õnnestunud arvutiprobleemide tõttu õigeaegselt oma kandidatuuri registreerida.

Nigel Farage teatas ametist lahkumisest pärast Suurbritannia rahva otsust toetada referendumil Euroopa Liidust lahkumist. Tema sõnul täitis briti rahvas referendumil tema eluaegse poliitilise ambitsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles