Colombias saab oktoobriga läbi vaherahu sissidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Colombia referendumi tulemuste vastu protestimas.
Naine Colombia referendumi tulemuste vastu protestimas. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

President Juan Manuel Santose sõnul lõpeb oktoobriga ka vaherahu sissirühmitusega Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC).

«Ma loodan, et me liigume siiski edasi ja leiame sellele konfliktile lõpuks lahenduse,» märkis president telepöördumises. Santos algatas mõne päeva eest uue dialoogi rahu saavutamiseks vasaksissidega pärast seda, kui rahulepe nädalavahetusel rahvahääletusel napilt tagasi lükati.

Santos ütles telepöördumises, et ta tegi endisele asepresidendile Humberto de la Callele, kes oli valitsuse peamine läbirääkija, ülesandeks niipea kui võimalik alustada kokkuleppe saavutamiseks arutelusid kõikide vajalike teemade üle.

De la Calle aga teatas, et soovib läbirääkimiste delegatsiooni juhi kohalt lahkuda, sest peab end vastutavaks rahuleppe tagasilükkamise eest.

Colombia valijad lükkasid pühapäeval tagasi 26. septembril allkirjastatud rahuleppe, mille heakskiitmine oleks lõpetanud 52 aastat kestnud sõja valitsuse ja FARCi vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles