Brzezinski: Obama peaks hoiatama Moskvat sissetungi eest Baltimaadesse (19)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ühendriikide turvanõunik Zbigniew Brzezinski.
Endine Ühendriikide turvanõunik Zbigniew Brzezinski. Foto: Reuters/ScanPix

Endine USA presidendi julgeolekunõunik Zbigniew Brzezinski kutsus ametist lahkuva Barack Obama administratsiooni üles hoiatama Venemaad, et sissetung Balti riikidesse tähendaks Moskvale sõda.

«Oma ametiaaja viimastel kuudel peaks Obama administratsioon eraviisiliselt kordama Venemaale, et igasugune sissetung Baltimaadesse tähendaks sõda. Mitte ähvarduse, vaid tõsiasjana,» kirjutas Brzezinski täna oma Twitteri kontol.

Mure Balti riikide julgeoleku pärast kasvas pärast Venemaa 2014. aasta Krimmi anneksiooni. Varem sel aastal käivitas samateemalise diskussiooni USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi avaldus, et ta kaitseks Balti riike vaid juhul, kui need NATO ees oma kohustusi täidaksid.

Moskva on korranud, et tal pole mingit kavatsust naaberriikidesse tungida, ning süüdistanud NATO-t sõjalise taristu rajamisse Venemaa piiridel.

Külma sõja ajal töötas Brezinski aastatel 1977-1981 president Jimmy Carteri administratsioonis.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles