Itaalia migrandilaagris unistatakse elust Prantsusmaal (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Ventimiglia laagris Prantsusmaal.
Migrandid Ventimiglia laagris Prantsusmaal. Foto: AFP/SCANPIX

Kaugel ülerahvastatud «džungli» laagrist Calais`, kus migrandid smugeldavad ennast Suurbritanniasse suunduvate veokite peale, riskivad sajad inimesed oma eludega, et pääseda Itaaliast Prantsusmaale, vahendab Reuters.

Itaalia linnakese Ventimiglia ja Lõuna-Prantsusmaal asuva Menton` vaheline ala on saanud juba tuntuks kui Mini-Calais, kuid probleem võib peagi suureks kasvada. Sel nädalal on Itaalia rannavalve päästnud rohkem kui 10 000 Liibüast saabunud migranti.

Sudaanis ja Liibüas puhkenud sõja eest pagenud inimesed loodavad, et saavad märkamatult öö varjus üle enam kui kolme kilomeetri kõrguse mäekuru Prantsusmaale pääseda.

«Isiklikult soovin ma jõuda Montpellier`sse, kuna prantsuse naine, keda ma paadis kohtasin, rääkis sellest,» sõnas eelmise aasta jaanuaris Sudaanist lahkunud Magdi.

Tema katse Prantsusmaale jõuda kukkus läbi peale seda, kui tema kaaslane jäi rööbastel kõndides rongi alla.

Prantsusmaale soovivatel migrantidel on vägagi reaalne võimalus saada tagasi saadetud. Kohaliku politseijaoskonna sõnul arreteeriti eelmisel nädalal 1521 migranti, kellest 94 protsenti saadeti tagasi. Selle aasta jooksul on arreteeritud kokku 24 344 põgenikku.

Euroopa Liidu seaduse kohaselt peavad migrandid taotlema asüüli riigis, mille kaudu nad Euroliidu aladele esmakordselt sisenesid ning Itaalial on kasvavaid raskusi saabuvate migrantidega toime tulemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles