Lutsenko: Janukovõtši tegevus oli allutatud Moskva huvidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ukraina peaminister Mõkola Azarov jalutab Putini portreest mööda.
Endine Ukraina peaminister Mõkola Azarov jalutab Putini portreest mööda. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko ütles täna, et endise presidendi Viktor Janukovõtši tegevus oli allutatud Venemaa huvidele.

Lutsenko korraldas töönõupidamise Janukovõtši kriminaalasjade uurimises, et tuvastada, kui kaugele ja mis seisu uurimisega on jõutud.

«Uurijate seisukoht on, et riigi julgeoleku küsimustes oli Janukovõtši tegevus Ukraina presidendina allutatud Venemaa huvidele, seda näitavad tema allkirjastatud seadlused ja Venemaa kodakondsusega isikute määramine tähtsaimatele kohtadele ning muu sarnane. Janukovõtši tegevus kvalifitseerub seega kuritegeliku rühma loomisena ja riigireetmisena,» seisab peaprokuratuuri veebiavalduses.

Ametkond märgib, et Janukovõtši tegevust uuritakse riigi iseseisvuse, terviklikkuse, puutumatuse, kaitsevõime, majandus-, teabe- ja riigijulgeoleku kahjustamise osas.

Peaprokurör õnnitles eriuurimise osakonna juhti Sergei Gorbatjukki edu puhul juba kohtu ette jõudnud endiste Berkuti võitlejate asja uurimises. «See läbimurre kohtus annab ka ühiskonnale ja meile lootust alustatud asjaga lõpule jõuda,» märkis Lutsenko.

Janukovõtši kohtuasja uurimise nõupidamised toimuvad peaprokuröri osavõtul igal nädalal.

Ukraina ülemraada tagandas Janukovõtsi 2014. aasta veebruari lõpus ametist pärast seda, kui riigipea vastased Maidani meeleavaldused kulmineerusid Janukovõtši riigist põgenemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles