Aasta jooksul on USAs kaduma läinud kümneid Afganistani sõjaväelasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: TopFoto/SCANPIX

Kahe aasta jooksul on Pentagoni ametnike sõnul USAs kaduma läinud rohkem kui 44 Ühendrikides väljaõppel viibinud Afgansitani sõjaväelast, vahendab Reuters.

Kuigi võrreldes 2200 USAs koolituse saanud Afganistani sõjaväelasega 2007. aastast, tundub kadunud afgaanide arv suhteliselt väike. Ka muudavad kadunud sõjaväelased küsitavaks USA Afganistani programmide julgeoleku-ja valikuprotseduuride meetodid.

Ka teised USAs viibivad välissõjaväelased on kaduma läinud, kuid Pentagoni ametniku sõnul on afgaanide kadumise sagedus murettekitav ja ebatavaline. Septembrist saadik on näiteks USAs asuvatest sõjaväebaasidest minema jalutanud kaheksa Afganistani julgeolekuväelast. 2015. aasta jaanuarist on nii kaduma läinud 44 afgaani.

«Julgeolekuministeerium töötab hetkel programmi vastuvõtukriteeriumite muutmisega, et vähendada selliste juhtimiste tõenäosust,» sõnas Pentagoni esindaja Adam Stump. Asjaolu muudab eriti murettekitavaks see, et Talibani džihadistidel on õnnestunud Afganistani armeesse infiltreeruda ja nende ning USA sõdurite vastu rünnakuid ellu viia. Sellised juhtumid on aga viimasel ajal harvemaks muutunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles