Moskva-visiitidest jäi väheks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov tänavu mais Moskvas.
Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov tänavu mais Moskvas. Foto: SCANPIX

Üks Slovakkia peaministri Robert Fico viimase, augustikuise Moskva-visiidi põhjusi oli seotud Slovakkia välisministri Miroslav Lajčáki kandideerimisega ÜRO peasekretäri kohale, ütles Postimehele Slovakkia mõttekoja Globsec teadur Marek Lenč.

Ka 53-aastane Lajčák ise külastas tänavu mais Moskvat, kus vestles oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga. «Kuna kohtumine toimus päev pärast Teise maailmasõja lõpu pidustusi Venemaal, tuletas minister Lajčák meelde, et Slovakkia pole unustanud Vene kodanike ja teiste endise Nõukogude Liidu rahvaste rolli Slovakkia vabastamisel fašismist,» teatas Slovakkia Moskva saatkond. Ka olevat Lajčák öelnud, et tänapäeva maailmas ei saa midagi lahendada Venemaa osaluseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles