Slovakkia ei pea end Kremli Trooja hobuseks ELis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremlile lähedalseisva Vene mootorratturite klubi Ööhundid liikmed tegid 2015. aastal teel Berliini peatuse ka Bratislavas asuva punaarmeelase monumendi juures, kus lehvisid kõrvuti nii Vene, Slovakkia kui ka NSVLi lipud.
Kremlile lähedalseisva Vene mootorratturite klubi Ööhundid liikmed tegid 2015. aastal teel Berliini peatuse ka Bratislavas asuva punaarmeelase monumendi juures, kus lehvisid kõrvuti nii Vene, Slovakkia kui ka NSVLi lipud. Foto: SCANPIX

Bratislavat ümbritsevate Väikeste Karpaatide mäenõlvadel märkan kauneid tornikeste ja tuulelippudega villasid. Osa neist on koduks saatkondadele, mida jälgivad lugematud kaamerasilmad.

Kui ringihulkuv koer välja arvata, pole näha hingelistki. Kuni ühes häid juhioskusi nõudvas kurvis möödub minust lähedalt Slovakkia numbrimärgiga auto, mille tahavaatepeegli külge on seotud musta-oranži värvi lindike.

Meil on ühine teekond, kuid erinev eesmärk. Mõlemad oleme teel Slovakkia pealinnas hästi silmatorkava monumendi poole, mis kujutab haakristi purustanud ja punalippu lehvitavat Punaarmee sõdurit. Mina uudishimust, möödunud mustas autos viibinud mees ja tema blond kaaslanna aga selleks, et viia võidukat punasõdurit kandva ligi neljakümnemeetrise obeliski jalamile lilli ning süüdata seal küünal.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles