Kindralid: tulevikusõda tuleb kiirem kui ükski varasem (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide kindralite koostatud uuring jõudis järeldusele, et igasugune potentsiaalne sõda Hiina või Venemaaga oleks erakordselt kiire ja ohvriterohke ning tooks kaasa vägivalla, mida pole nähtud üle 60 aasta.

Kindralmajor William Hix hoiatas, et tehisintellekt ning automatiseeritud relvasüsteemid lühendavad igasuguse konflikti kestust. «Tavarelvadega konflikt lähituleviks on erakordselt tappev ja kiire,» lausus ta armee tulevikku käsitleval arutelul. Ta rõhutas, et arengute tempo võib inimvõimed viia viimse piirini.

«Kiirus, millega masinad teevad tulevikus otsuseid, esitab meile tõelise väljakutse ja nõuab inimese ning masina vahel uutmoodi suhet,» rääkis kindral. Ta hoiatas, et Hiina ja Venemaa sõjaline edenemine sunnivad Ameerikat valmistuma veriseks konfliktiks, millesarnast pole nähtud Korea sõjast saati.

Kindral Mark A. Milley märkis, et tulevikurelvad võivad nullida ära Ameerika tavapärase ülevõimu õhuruumis. Samuti tuleb olla valmis kübersõjaks, toetumata seejuures satelliittehnoloogiale ja sellel põhinevatele täpsusrelvadele. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles