USA süüdistas Venemaad küberrünnakutes, lubas tagasi teha (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kräkker. Pilt on illustratiivne
Kräkker. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

USA võimud süüdistasid reedel Venemaa valitsust ametlikult küberrünnakute juhtimises Ühendriikide poliitiliste organisatsioonide vastu, öeldes, et häkkimisega üritatakse sekkuda USA valimisprotsessi. Samuti anti teada, et tegu ei jää vastuseta.

«Selle tegevuse ulatust ja tundlikkust arvesse võttes usume, et selleks võisid heakskiidu anda üksnes Venemaa kõige kõrgemad ametnikud,» on öeldud sisejulgeolekuministeeriumi ja riikliku luuredirektoraadi ühisavalduses.

USA lubas vastata enda valitud ajal ja kohas Venemaa küberrünnakutele, millega Moskva üritatab mõjutada valimisprotsessi, ütles reedel administratsiooni kõrge ametnik, lisades, et selline tegevus võib olla varjatud.

«Ma astume samme oma huvide kaitseks, muu hulgas küberruumis, ning teeme seda enda valitud ajal ja kohas,» märkis ametnik, kasutades keelt, mis on tavapärane sõjaliste aktsioonide puhul.

«Avalikkus ei saa eeldada, et nad saavad vältimatult teada, mis samme astutud või astutakse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles