NATO: tuumaraketid alliansi piiridel ei aita pingeid vähendada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõjaväeekspert Pierre Saint Amand ja NATO kõneisik Oana Lungescu.
NATO sõjaväeekspert Pierre Saint Amand ja NATO kõneisik Oana Lungescu. Foto: Reuters/ScanPix

Tuumarelva kandevõimega rakettide paigutamine NATO piiride lähistele ei aita pingeid vähendada, teatas alliansi pressiesindaja Oana Lungescu täna Twitteris.

Leedu välisminister Linas Linkevičius ütles varem, et Venemaa paigutab Kaliningradi oblastisse õhutõrje raketisüsteemid Iskander läänelt järeleandmiste väljapressimiseks.

«Üle terve Venemaa korraldatakse õppusi ja sõjaväelaste väljaõpet. Õppusi peetakse ka Kaliningradis ning nende stsenaarium hõlmab Iskander-raketisüsteemide paigutamist ning ka võimalikku rakendamist. Me teame seda,» sõnas ta.

Vene kaitseministeerium lükkas lääne mured raketitõrjesüsteemide Iskander Kaliningradi paigutamise kohta tagasi, öeldes, et raketivägede üksusi on Vene relvajõudude väljaõppekava raames Kaliningradi viidud korduvalt ja seda jätkatakse.

«Kaliningrad ei ole erandiks üle kogu riigi korraldatavate õppuste puhul,» sõnas Vene kaitseametkonna pressiesindaja Igor Konašenkov avalduses.

Poola kaitseminister Antoni Macierewicz nimetas täna Venemaa tegevust äärmiselt ärevusttekitavaks, ent ei öelnud, kas teab midagi Iskanderite Kaliningradi paigutamisest.

Eile edastati, et Venemaa Balti laevastik viib logistikaõppuse varjus Ust-Luga sadamast Kaliningradi operatiivtaktikalisi rakette Iskander.

Väidetavalt kasutati nende vedamiseks raudteepraami Ambal, mis jõudis Kaliningradi reede. Teabe allikat portaal ei maini.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles