Jeemenis hukkus koalitsiooni õhulöökides 140 inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed otsivad pärast õhurünnakut rusudest ohvreid.
Inimesed otsivad pärast õhurünnakut rusudest ohvreid. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Jeemeni pealinnas Sanaas sai laupäeval Saudi Araabia juhitava koalitsiooni korraldatud õhurünnakutes surma rohkem kui 140 ja vigastada 534 inimest, teatasid võimud.

Tervishoiuministeeriumi kantsler Nasser al-Argaly ütles pressikonverentsil, et ohvrite arv ei ole lõplik.

"Ohvrite arv on väga suur. Meil on juba praegu rohkem kui 140 märtrit ja 534 haavatut," kinnitas ka tervishoiuministeeriumi eestkõneleja Tamim al-Shami.

Koalitsiooni sõjalennukid ründasid pealinnas hoonet, kuhu inimesed olid kogunenud leinama prominentse mässulise isa surma, vahendas mässuliste kontrolli all olev uudistekülg sabanews.net.

"Üle 140 inimese langes märtritena või said selles Saudi-Ameerika agressiooni lennukite rünnakus vigastada," edastas portaal.

Rahvas oli kogunenud rünnakupaika austust avaldama mässuliste siseministri Jalal al-Rowaishani isale. Ministri enda saatus on õhulöökide järel teadmata, vahendas sabanews.

USA lubas laupäeval alustada viivitamatut uurimist seoses Jeemenis aset leidnud ohvriterohke õhurünnakuga. Valge Maja riikliku julgeolekukomitee esindaja Neil Price ütles, et USA on äärmiselt mures tsiviilohvrite nii suure arvu pärast ja vaatab üle oma suhted Saudi Araabia juhitud koalitsiooniga.

"Vägivald tsiviilisikute vastu Jeemenis peab otsekohe lõppema," ütles ÜRO Jeemeni humanitaarabikoordinaator Jamie McGoldrick.

McGoldrick nimetas rünnakut "koletuks ja vapustavaks" ja nõudis selle rahvusvahelist uurimist. McGoldrick kutsus ühtlasi üles rahvusvahelist üldsust koonduma Jeemeni tsiviilisikute kaitseks.

Mässulised hõivasid Sanaa 2014. aasta septembris.

Jeemeni konfliktis on vastamisi rahvusvaheliselt tunnustatud presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed jõud, mida toetab Saudi Araabia juhitav koalitsioon ning šiiamässulised huthid ja nendega liidus olevad ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles