Soomes on tegutsema asunud professionaalsed juveelivargad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Soomes on sel aastal tehtud juba pea kümme professionaalset kella- ja juveelipoeröövi, kirjutab põhjanaabrite ajaleht Savon Sanomat.

Ajalehe andmetel jälgib politsei nüüd, kas juveeliröövide arv jätkab suurenemist. Sama jälgitakse ka korteritesse sissemurdmistega seoses.

Politsei kahtlustab eelpoolmainitud kuritegude kordasaatmises välisriikidest pärit professionaalseid vargaid. Sama nähtust on täheldatud ka teistes Euroopa riikides.

Soome varavastastest kuritegudest enamus on kohalike sooritatud, kuid eriti Ida-Euroopast pärit professionaalsete varaste rünnakud on varalise kahju poolest märkimisväärsed.

Sel aastal Soomes ilmsiks tulnud räigetest varavastastest kuritegudest kahtlustatakse 27 protsendi puhul välismaalt saabunud kurjategijaid. Politsei hinnangul on praegu kõige professionaalsemad leedulastest kurjategijate varavastased kuriteod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles