Jeruusalemmas hukkus tulistamises kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli märulipolitsei.
Iisraeli märulipolitsei. Foto: Reuters/ScanPix

Jeruusalemmas sai täna tulistamises vigastada vähemalt kolm inimest, nendest kahe seisund on tõsine, teatasid võimud.

Ida- ja Lääne-Jeruusalemma piiril, politsei peakorteri lähistel toimunud intsidendis, lasid korrakaitsjad ründaja maha.

Politsei sõnul tulistas 39-aastane ründaja autost trammijaama suunas. Seejärel ründaja kiirendas ning avas tule ühe sõiduki pihta, mille järel sõitis Ida-Jeruusalemmas asuva Sheikh Jarrah' linnajao suunas, kus tulistas politseipatrulli pihta, vigastades üht politseinikut tõsiselt. Ründaja hukkus korrakaitsjate vastutules.

Hadassah' haigla andmeil on kaks ohvrit vigastustesse surnud.

Politsei sõnul oli ründaja pärit Ida-Jeruusalemma Silwani piirkonnast.

Gaza sektorit kontrolliv Hamas kiitis rünnaku heaks ja kutsus seda loomulikuks reaktsiooniks meie rahva vastaste kuritegude suhtes.

Intsident toimus ajal, mil Jeruusalemma Al-Aqsa mošeekompleksi külastab pühade ajal üha rohkem juute. Al-Aqsa mošeekompleks on püha nii moslemite kui juutide jaoks, kes kutsuvad seda Templimäeks.

AFP 1. oktoobri andmetel on alates eelmise aasta oktoobrist Iisraeli ja Palestiina aladel vägivallalaines surma saanud 231 palestiinlast, 34 iisraellast, kaks ameeriklast, üks jordaanlane, eritrealane ja sudaanlane.

Enamik tapetud palestiinlasi on Iisraeli sõjaväe sõnul iisraellasi rünnata üritanud isikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles