Türgis hukkus PKK pommirünnakus 18 sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi kaguosas hukkus väidetavalt kurdide korraldatud enesetapurünnakus 18 inimest, neist kümme sõdurit ja kaheksa tsiviilisikut, teatas peaminister Binali Yıldırım.

«Rünnaku pani toime suitsiidipommar, kes õhkis veoki viie tonni lõhkeainega,» ütles peaminister.

Türgi armee sõnul korraldati rünnak Hakkari maakonnas Şemdinli-Yüksekova maantee ääres asuva julgeolekujõudude hoone ees ning selle korraldas Kurdistani Töölispartei (PKK).

Kahekümne seitsmest haavatust 16 on samuti tsiviilisikud. Uudisteagentuuri Anadolu andmeil tekitas plahvatus seitsme meetri sügavuse ja 15 meetri laiuse kraatri.

Kokkupõrked PKK ja Türgi julgeolekujõudude vahel jätkusid eelmisel aastal pärast kahe ja poole aastase relvarahu katkemist. Sestsaadik on hukkunud üle 600 Türgi sõduri ja üle 7000 PKK võitleja.

PKK-st eraldunud rühmitus Kurdistani Vabaduspistrikud (TAK) korraldas rünnaku ka neljapäeval Istanbuli politseijaoskonna lähistel, kus sai viga kümme isikut.

Sõjavägi kinnitas, et on alustanud ulatuslikku õhuoperatsiooni PKK võitlejate neutraliseerimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles