Uuring: Venemaa ei võitle IS-i vastu, vaid toetab Assadi (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Su-24.
Vene hävitaja Su-24. Foto: Reuters/ScanPix

Vene sõjalennukid korraldavad Süürias üha vähem õhurünnakuid Islamiriigi (IS) vastu, mis viitab sellele, et Moskva eesmärgiks on toetada rohkem Bashar al-Assadi režiimi kui võidelda terrorismi vastu, ilmneb täna avaldatud raportist.

2016. aasta esimeses kvartalis korraldas Venemaa 26 protsenti õhurünnakutest Süürias IS-i vastu, selgus uuringufirma IHS Conflict Monitor raportist.

Teises kvartalis langes IS-i vastaste õhulöökide arv 22 protsendini ja kolmandas kvartalis 17 protsendini.

«Mullu septembris ütles Vene president Vladimir Putin, et Venemaa missioon on võidelda rahvusvahelise terrorismi, iseäranis Islamiriigi vastu,» sõnas Venemaa analüütik Aleks Koktšarov.

«Meie andmetel ei vasta see tõele. Venemaa prioriteediks on toetada sõjaliselt Assadi valitsust ning tõenäoliselt muuta Süüria kodusõda mitme osapoolega konfliktist kahepoolseks konfliktiks Süüria valitsuse ja džihadistlike rühmituste vahel,» sõnas ta.

See õõnestab argumenti opositsioonile rahvusvahelise toetuse pakkumisest, lisas ta.

Venemaa kehtestas eile veto ÜRO eelnõule, milles nõuti Aleppo pommitamise peatamist.

IHS-i andmetel kontrollib IS Iraagis ja Süürias järk-järgult üha vähem territooriumi. Juulis oli nende kontrolli all 68 300 ruutkilomeetrit, eelmisel nädalal aga 65 500 ruutkilomeetrit.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles