Lavrov: Venemaal on vahendid oma objektide kaitsmiseks Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry ja Sergei Lavrov.
John Kerry ja Sergei Lavrov. Foto: AFP/SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov nimetas ohtlikeks ettepanekuid löökide andmisest Süüria õhujõudude lennuväljadele, lisades, et Venemaal on vajalikud vahendid oma objektide kaitsmiseks Süürias.

«Need on väga ohtlikud mängud, kui arvestada, et Süüria seadusliku valitsuse kutsel selles riigis viibival Venemaal on seal kaks baasi ja õhutõrjevahendid meie objektide kaitseks,» lausus Vene minister, kommenteerides meediasse lekkinud ettepanekuid rünnata Süüria õhujõudude lennuvälju.

Tema sõnul mõistavad USA sõjaväelased, et vaja on säilitada rahu.

«Me näeme suurepäraselt, et suurem osa USA sõjaväelasi saab aru, et vaja on olla mõistlik ning mitte juhinduda mingitest emotsioonidest või äkilistest agressiivsuspuhangutest,» märkis Lavrov teleusutluses.

Välisministri sõnul loodab ta, et kuumad pead Washingtonis rahunevad.

«Ma olen veendunud, et välisminister John Kerry, kellega me seda olukorda arutasime, ei nõustu sellise lähenemisega, nagu ka Barack Obama, kes on Vene presidendile Vladimir Putinile korduvalt öeldnud, et toetab kindlalt Süüria kriisi poliitilist lahendamist,» lisas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles