ERR Washingtonis: USA valimiskampaanias tundub olevat üks olulisemaid murrangupunkte (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton
Donald Trump ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendikampaanias paistab see nädalavahetus olevat üks olulisemaid murrangupunkte, kui mitmed vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi erakonnakaaslased on tema ebatsensuursete kommentaaride pärast temast lahti öelnud.

Reede õhtul avalikustatud video Donald Trumpi ütlemistest, kuidas ta võib naisi ahistada seetõttu, et ta on kuulus, on nädalavahetuse jooksul tekitanud oluliselt suurema tagasilöögi kui tema varasemad väljaütlemised mehhiklaste, sõjakangelaste, teiste naiste ja moslemite suunas, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kümned kongressiliikmed, endised ja praegused ministrid, kubernerid ja senaatorid on kas öelnud otse välja, et nemad ei suuda Trumpi kommentaaride tõttu teda enam toetada, või siis lausa kutsunud teda üles loobuma kampaaniast ja andma teatepulk üle tema asepresidendikandidaadile Mike Pence'ile.

Donald Trump on nädalavahetusel öelnud nii sotsiaalvõrgustiku Twitteri vahendusel kui ka oma kampaanianõunike ja pressiesindajate kaudu, et ei kavatse alla anda ning nimetab lekitatud videot olulistest teemadest tähelepanu kõrvale tõmbavaks teemaks.

Ööl vastu esmaspäeva leiab aset järjekordne presidendikandidaatide teledebatt, mida vahendab ka Postimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles