Pildid: Minski ostukeskuses rünnaku korraldanud noormees osutus jõuka pere võsuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgevenes Minskis sisenes eile sealsesse Europa ostukeskusse maskis noormees, kellel oli kaasas kirves ja kettsaag, millega ta hakkas inimesi ründama.

Valgevene politsei teatel hukkus rünnakus noor naine, kes oli selles ostukeskuses asuva poe töötaja ning vigastada sai mitu inimest, kes seal sisseoste tegid, edastab mirror.co.uk.

Vähemalt ühe kannatanu vigastused on rasked.

Minski politsei pressiesindaja Aleksander Lastovski teatel pidasid ostukeskuses olnud inimesed saega noormehe tegutsemist reklaamitrikiks ja ei osanud ohtu karta.

Politsei uurimine näitas, et noormees pääses ostukeskusse, olles peitnud sae ja kirve kitarrikasti.

«Ta ründas ühte naist, kes hukkus ja veel mitut inimest, kes said vigastusi, kuid tapatalgud jäid lühikeseks, kuna ta tabati kiiresti. Ostukeskuses olnud üritasid ründajat peatada kätte juhtunud asjadega nagu prügikastid ja istmed,» teatas pressiesindaja.

Valgevenes on pooltotalitaarne kord alates sellest, kui seal sai 1994. aastal võimule president Aljaksander Lukašenka ning sellised rünnakud on selles riigis haruldased.

Valgevene meedia teatel oli ründaja 17-aastane jõuka pere võsu, kellel on elutüdimus. Pärast kinnivõtmist sõnas ta politseile, et teda ärritavad rahvamassid ja ta tahtis inimesi «harvendada».

Ilmnes, et poiss oli rünnaku hoolikalt ette valmistanud ning ostnud selleks maski, kettsae ja kirve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles