Saksamaal vahistatud süürlane on seotud ISISega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Saksamaal vahistatud pommirünnaku plaanimises kahtlustaval süürlasel on Saksa politsei teatel suure tõenäosusega seos ISISega.

«Kahtlusaluse tegevus ja käitumine viitavad ISISe tõekspidamistele," ütles uurija Jörg Michaelis.

22-aastane Jaber al-Bakr, kes saabus Saksamaale põgenikuna, peeti täna varahommikul kinni ühes Leipzigis asuvas korteris. Ta oli sinna kinni seotud.

Al-Bakr otsis oma plaanide elluviimiseks abi ühelt teiselt süürlaselt, kes politseid informeeris ja kahtlusalusel siis oma korteris magada lasi.

Politsei asus Al-Bakrit taga otsima peale seda, kui tema Leipzigi lähedal asuvast korterist leiti väga ohtlikke lõhkeaineid. Tagaotsimine kestis kaks päeva.

Politsei leidis Al-Bakri korterist detonaatori, lõhkeaineid ja kilo kemikaale, mis olid sarnased märtsis Brüsselis ja läinud aastal Pariisis kasutatutele. Michaelisi sõnul oli vahistatu uurinud pommivalmistamise kohta internetist. «Arvame, et tema korteris olnud pommivöö oli juba valmis või peaaegu lõpule viidud,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles