Sri Lanka enesetapurünnakus hukkus 26 inimest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lanka põhjaosas asuvas Anuradhapura linnas hukkus enesetapurünnakus vähemalt 26 inimest, üle 80 inimese sai vigastada.


Plahvatus toimus peamise opositsioonierakonna Ühendatud Rahvuspartei (UNP) kohaliku peakorteri avamise ajal. Võimud süüdistavad rünnaku korraldamises Tamili Tiigritest mässulisi, vahendas Reuters.

Rünnakus hukkus ka endine sõjaväekindral Janaka Perera, kes oli UNP provintsiorganisatsiooni esimees. Mässulised ja ka inimõigusorganisatsioon Amnesty International süüdistasid tuntud erukindralit sadade inimeste tapmises ja piinamises 90ndate keskpaigas.

«Valitsus peab võtma kogu vastutuse. Nad ei taganud tema julgeolekut poliitilistel põhjustel,» ütles UNP esindaja Tissa Attanayake BBC Newsile.

Enesetapurünnak toimus vahetult pärast Sri Lanka armeejuhataja teadet, et keskvalitsuse üksused on vallutamas Tamili Tiigrite üht tähtsaimat tugibaasi Kilinochchi linnas. Armeejuhatuse teatel on sõjaväelased linnast kahe kilomeetri kaugusel. Samas kuu aega tagasi olid sõjaväelased linnast väidetavalt viie ja poole kilomeetri kaugusel, mistõttu evakueeriti mässuliste kontrolli all olevast linnast ÜRO abitöötajad.

Tamili Tiigrid on võidelnud oma riigi rajamise nimel juba veerand sajandit. Kahe aasta eest katkenud vaherahu järel on suurem edu hakanud saatma armeed ning valitsus loodab mässuliste vastupanule peagi lõpu teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles