Erdoğan vaidlustas Saksa otsuse lõpetada tema vastase satiiri uurimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan (vasakul) ja Saksa telekoomik Jan Böhmermann
Türgi president Recep Tayyip Erdogan (vasakul) ja Saksa telekoomik Jan Böhmermann Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan vaidlustas Saksa prokuratuuri otsuse lõpetada koomik Jan Böhmermanni suhtes uurimine Türgi riigipead väidetavalt solvanud satiiri suhtes.

Mainzi prokuratuur ütles, et Erdoğan esitas ametliku taotluse otsuse tühistamiseks.

Taotluse esitas pühapäeval Erdoğani advokaat, ütles Mainzi peaprokurör Andrea Keller avalduses, lisades, et sellega hakkab tegelema Koblenzi prokuratuur.

Böhmermann esines telekanalis ZDF märtsis. Ta süüdistas niinimetatud «Laimupoeemis» Türgi riigipead pedofiilias ja zoofiilias.

Koomik möönis, et poeemi eesmärk oli provotseerida.

Erdoğan esitas aprillis taotluse Saksa koomiku võtmiseks kriminaalvastutusele.

Mainzi prokurörid teatasid 4. oktoobril, et nad lõpetavad uurimise, kuna «uurimistulemused näitasid, et kriminaalkuritegu tõendada ei ole võimalik».

«Ei ole tõendeid, et süüdistatav oleks korraldanud tõsise rünnaku Türgi presidendi isiku või sotsiaalse reputatsiooni vastu,» ütlesid nad.

Saksa prokurörid kavatsevad järgmisel kuul langetada otsuse Türgi presidendi taotluse üle keelata selle poeemi näitamine tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles