Põhja-Korea teatas valmisolekust sõjaliseks vastasseisuks USA-ga (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas tähistati Kim Il Sung'i väljakul riigi viiendat tuumakatsetust
Põhja-Koreas tähistati Kim Il Sung'i väljakul riigi viiendat tuumakatsetust Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea on valmis seisma vastu USA-le, seda vaatamata viimase sõjalisele üleolekule, ütles Põhja-Korea Moskva saatkond teisipäeval avalduses.

«USA reklaamib oma sõjalis-tehnoloogilist üleolekut, kuid Põhja-Korea on valmis kõigeks, sealhulgas rünnakuks ja kaitseks,» märgiti avalduses.

«Tema (Põhja-Korea) strateegilised relvajõud on suutelised ründama iga punkti meie planeedil ning tema strateegilised allveelaevad, mis on suutelised saatma vee all viibides ballistilisi rakette teele igalt merealalt, on juba võtnud sihikule Ameerika sõjaväebaasid ja -objektid.»

Põhja-Korea Moskva saatkond lisas avalduses, et lääne ekspertide hinnangul on Põhja-Korea suuteline valmistama 2020. aasta lõpuks kuni 100 tuumarelva.

Kommunistliku riigi kõrgeimaks eesmärgiks on «võimekus rünnata täpselt USA mandriosa», märgiti dokumendis, mis edastati Interfaxile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles