Iraak ei soovi Mosuli vabastamiseks türklaste abi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväed heiskamas oma riigilippu pärast Anbari provintsis asuva al-Bakri piirkonna tagasivallutamist ISISelt.
Iraagi valitsusväed heiskamas oma riigilippu pärast Anbari provintsis asuva al-Bakri piirkonna tagasivallutamist ISISelt. Foto: MOADH AL-DULAIMI/AFP/Scanpix

Iraagi peaminister Haider al-Abadi tõrjus Türgi nõudmisi, et selle väed peavad saama osaleda operatsioonis Mosuli tagasivallutamiseks.

«Me vabastame oma maa tänu oma meeste meelekindlusele ning mitte videopöördumiste läbi,» sõnas al-Abadi teisipäeva õhtul Twitteris, viidates Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani pöördumisele putšikatse ajal juulis.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles eile Iraagi peaministrile Haider al-Abadile, kes kritiseeris Türgi vägede kohalolekut Iraagis enne plaanitavat operatsiooni Mosuli vabastamiseks Islamiriigi (ISIS) käest, et see peaks oma kohta teadma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles