Vakaro Zinios: Balti naabrid liiguvad edasi Leeduta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaite ja Valdis Zatlers eile Vilniuses.
Dalia Grybauskaite ja Valdis Zatlers eile Vilniuses. Foto: SCANPIX

Kuigi Leedu riigi kõrgeimad esindajad väidavad, et Baltimaade ühtsus on teraskõva, liiguvad naabrid edasi Leeduta, tsiteerib tänast Vakaro Ziniost ELTA.


Sel nädalal toimus esimene Läti presidendi riigivisiit Leetu pärast kümneaastast pausi. Läti president Valdis Zatlers ja tema Leedu kolleeg Dalia Grybauskaite arutasid kahepoolseid suhteid ning koostööd ELis ja NATOs.

«Sellegipoolest tegi Zatlers kohtumisel ajakirjanduse esindajatega selgeks, et ühtsus riikide vahel on võimalik ainult siis, kui nad üritavad mitte ainult rääkida, vaid ka tegutseda,» kirjutas Vakaro Zinios. «Sensitiivset küsimust odavamast Vene gaasist Lätile ei tõstatatud avalikkuse ees üldse.»

Kui Zatlersilt küsiti, kas 20 aasta tagune ühtsus lätlaste ja leedulaste vahel on alles, ütles Läti riigipea, et seda tõestataks ohu korral. «Ma olen absoluutselt veendunud, et kui meie riigid oleksid ohus, siis igaüks Lätis, Leedus ja Eestis näitaks maailmale, et nende ühtsus on väga tugev,» lausus ta.

Grybauskaite kinnitas, et ühtsus on säilinud, kuid teinud läbi märkimisväärse kujumuutuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles