Kes kaitseks kohtus Pariisi terrorirünnaku arvatavat korraldajat?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Möödunud aasta novembris toimunud ja 130 inimelu nõudnud Pariisi terroriakti peamise kahtlusaluse Salah Abdeslami kaitsjad teatasid, et nad ei jätka oma tööd.

Frank Berton. Foto: Scanpix
Frank Berton. Foto: Scanpix Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

Kaitsjad ütlesid põhjenduseks, et Abdeslam otsutas kasutada vaikimistaktikat. «Ütlesime kohe alguses, et kui meie klient vaikib, loobume tema kaitsmisest,» teatas üks kaitsjatest Frank Berton.

«Me ei usu, et ta hakkab rääkima ning ta kasutab oma õigust vaikida,» lisas Berton, kellega koos loobus Abdeslami kaitsmisest ka Sven Mary.

Sven Mary. Foto: Scanpix
Sven Mary. Foto: Scanpix Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Tänavu märtsis Belgias Brüsselis kinni peetud ning aprillis Prantsusmaale toimetatud Abdeslami hoitakse ööpäevase jälgimise all Fleury-Merogis´ vanglas. Pärast 27-aastase Belgias sündinud Prantsuse kodaniku Abdeslami üleandmist Prantsusmaa võimudele on kahtlusalune keeldunud vastamast novembrikuist rünnakut puudutavatele küsimustele.  

Abdeslam ei vaja kaitsjaid uurimise ajaks, küll aga kohtuprotsessiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles