Saksamaa: rünnakut kavandanud süürlane oli läbinud turvakontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaber Albakri otsingutes osalenud politseinikud.
Jaber Albakri otsingutes osalenud politseinikud. Foto: SCANPIX

Saksamaal terrorirünnaku kavandamises kahtlustatuna kinni peetud süürlane, keda peetakse seotuks äärmusrühmitusega ISIS, läbis eelmisel aastal julgeolekukontrolli, kuid tema juures ei leitud midagi kahtlast, ütles siseminister täna.

Eelmisel aastal Saksamaale saabunud ja asüüli saanud 22-aastane Jaber Albakr peeti kaks päeva kestnud ulatuslike otsingute järel kinni üleeile varahommikul Leipzigis. Tal õnnestus laupäeval Chmenitzis politsei haarangust napilt pääseda.

Süürlane pöördus pelgupaigapalvega Lepzigis kahe kaasmaalase poole, nood aga sidusid ta oma korteris kinni ja andsid politseile üles.

Saksa siseminister Thomas de Maizière ütles, et Albakri andmeid võrreldi 2015. aastal julgeolekuametkondade olemasoleva teabega, kuid midagi ei leitud. «Me ei tea, millal ta radikaliseerus,» ütles de Maizière, kes avaldas tunnustust süürlastele, kes aitasid mehe tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles