Süüria valitsusväed ja Venemaa jätkavad Aleppo pommitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo.
Aleppo. Foto: AP/Scanpix

Süüria ja Vene sõjalennukid pommitasid täna taas Aleppo idaosa ülestõusnute linnaosi, kus eelmise kahe päeva jooksul sai ägedates rünnakutes surma vähemalt 71 rahulikku elanikku, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Mässuliste rünnakus valitsusvägede valduses olevatele Aleppo aladele sai eile ja üleeile surma vähemalt kaheksa inimest, lisasid vaatlejad.

Täna koidikul tehti linna idaossa üle 20 õhulöögi, nende tagajärgede kohta esialgu andmeid ei ole.

Valitsusväed jätkasid õhurünnakute katte pealetungi Aleppo kirdepoolsetele eeslinnadele, mille lähedal on hõivatud mitu strateegiliselt soodsas asendis künkatippu.

Riigitelevisioon teatas, et täna varahommikul sai valitsusvägede alal kooli tabanud ülestõusnute raketitules surma neli last.

Režiimiväed alustasid pealetungi kogu Aleppo vallutamiseks 22. septembril. Süüria suuruselt teise linna idaosa on olnud ülestõusnute käes alates 2012. aastast.

Operatsiooni toetab õhurünnakutega Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles