FSB võttis kolm kõrget ametnikku samovari paigutatud lutika abil vahele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani rahvarõivas naised samovariga.
Kaasani rahvarõivas naised samovariga. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekuteenistus (FSB) võttis kolm kõrget ametnikku kinni, sest samovari peidetud pealtkuulamisseadme abil jõuti nende ebaseaduslike käikude jälile. Samovar oli meestele kingituseks korruptsioonivastaste pingutuste eest.

Päevalehe Kommersant teatel sattusid Venemaa juurdluskomitee ametnikud FSB huviorbiiti väidetava altkäemaksuvõtmise tõttu.

Siis kingitigi juurdluskomitee sisejulgeoleku osakonna juhile Mihhail Maksimenkole samovar, kuhu peale olid graveeritud tähed FSB ja selle logo. Samovar jäi väljaande Izvestija teatel Maksimenko kabinetti.

Kolmik võeti juulis vahi alla, kuid alles nüüd hakkavad juhtumi üksikasjad avalikkuse ette ilmuma, sest see jõudis äsja kohtusse.

Kommersandi teatel võtsid Maksimenko ja kaks teist kõrget ametnikku Deniss Nikandrov ja Aleksandr Lamonov tuntud kriminaali käest altkäemaksu.

Ükski kolmest mehest pole end süüdi tunnistanud. Lisaks nimetasid nad FSB jälgimistegevust ebaseaduslikult ja kinnitasid, et ühestki nende omavahelisest vestlusest ei saa leida kinnitust altkäemaksu võtmise kohta. Nikandrovi sõnul oli nende jutud napsutanud meeste loba.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles