Süürias sai autopommiplahvatuses surma 17 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässulised Azazi ümbruses.
Mässulised Azazi ümbruses. Foto: KHALIL ASHAWI/REUTERS

Süüria põhjaosas asuvas Aleppo provintsis kärgatas neljapäeva õhtul võimas plahvatus nõndanimetatud opositsioonivägede kontrollpunktis, surma sai vähemalt 17 inimest, teatasid inimõiguslased.

Vigastada sai veel kümneid inimesi.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel leidis rünnak aset Türgi piiri ääres paikneva Azazi linna lähedal. Kontrollpunkt kuulus mässuliste rühmitusele Shamiya Rinne. Vähemalt 14 hukkunut olid rühmituse võitlejad ja ülejäänud kõige tõenäolisemalt tsiviilisikud.

Taolisi autopommirünnakuid nõndanimetatud "mõõduka opositsiooni" rühmituste vastu korraldab sunnniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Prantsuse ja Vene välisminister arutasid riikide vahel tekkinud pingetest ja president Vladimir Putini Pariisi-visiidi tühistamisest hoolimata neljapäeval telefonitsi olukorda Süürias.

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault kinnitas pärast vestlust Vene kolleegi Sergei Lavroviga, et Prantsusmaa soovib jätkata Venemaaga avameelset dialoogi.

Nädalavahetusel jätkatakse pingutusi Süürias relvarahu kehtestamiseks. Lavrov kohtub laupäeval Lausanne'is USA välisministri John Kerry ning Pärsia lahe riikide ja Türgi esindajatega. Pühapäevaks sõidab Kerry Londonisse, et arutada Süüria küsimust Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa esindajatega.

Süüria ja Vene sõjalennukid pommitasid neljapäeval taas Aleppo idaosa ülestõusnute linnaosi, kus eelmise kahe päeva jooksul sai ägedates rünnakutes surma vähemalt 71 rahulikku elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles