Trumpi toetajad kutsuvad üles naiste hääleõigust kaotama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste kandidaadil Donald Trumpil ei ole naiste poolehoiu võitmine kerge.
Vabariiklaste kandidaadil Donald Trumpil ei ole naiste poolehoiu võitmine kerge. Foto: AP/Scanpix

Üleskutsed keelata naistele valimisõigus on saanud Twitteris populaarseks, kuna küsitlustulemuste kohaselt võidaks Trump valimised, kui hääletada saaksid ainult mehed, vahendab BBC.

Vabariiklaste presidendikandidaadi toetajaid süüdistatakse sõnumi #repealthe19th (tühistage 19.) levitamises, mis viitab Ühendriikide konstitutsiooni lisanduse punktile, mis andis vähem kui sada aastat tagasi naistele hääleõiguse.

Hashtag hakkas kiiresti populaarsust koguma peale seda, kui küsitlustulemused näitasid, et Trump võidaks valimised juhul kui hääletuskastide juurde pääseksid vaid mehed.

Donald Trump on näinud vaeva naiste poolehoiu võitmisega, eriti arvestades hiljutist seksistliku sisuga salvestiste lekkimist avalikkuse ette.

Üleskutse hakkas levima peale seda, kui poliitilist statistikat lahkaval Twitteri kontol FiveThirtyEight levis teade, et juhul, kui USA presidenti valiksid ainult mehed, võidaks Trump 350 valijamehe häälega Clintoni 188 vastu.

Kui aga ainult naised hääletaks, oleks see näitaja 458 häälega Clintoni kasuks ning Trumpi saagiks jääks vaid nirud 80 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles