Saksamaal kadunud tüdruku säilmete juurest leiti neonatsist kriminaali DNA-d

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peggy Knoblochi mälestusmärk Nordhalbenis.
Peggy Knoblochi mälestusmärk Nordhalbenis. Foto: AFP/SCANPIX

Kahte Saksamaa kõige suuremat tähelepanu pälvinud kriminaaljuurdlusesse on tulnud üllatav pööre, kui 15 aasta eest kadunud tüdruku Peggy K. säilmete juurest leiti surnud neonatsist terroristi DNAd, vahendab The Local.

15 aastat tagasi kadunuks jäänud tüdruku Peggy leidmispaiga juurest leiti jälgi rühmitusse Nationalsozialistischen Untergrund kuulunud Uwe Böhnhardti DNAst, teatasid politsei ja kohtuametnikud eile õhtul.

Pole selge, kas tegu on kokkusattumusega, või oli Böhnhardt tüdruku kadumisega seotud.

Üheksa aasta vanune tüdruk läks kaduma 2001. aasta 7. mail Lichtenbergi linnas teel koolist koju. Juhtumi tõttu käivitati Saksamaal ulatuslik operatsioon lapse leidmiseks, koostööd tehti ka Türgi võimudega, kust oli pärit tüdruku isa.

Juurdlus kaasas tuhandeid politseinikke ning Saksa sõjaväe Tornado hävitajaid, millega otsiti tüdrukut tema kodu lähedalt metsast. Viimaks, 15 aastat hiljem, saabus kinnitus, et Baierimaa piiri lähedal ühe seenelise avastatud skelett kuulub suure tõenäosusega kadunud tüdrukule.

Teade, et sealtsamast leiti ka kurikuulsa neonatsi DNAd, tekitab aga uusi küsimusi. Böhnhardt oli kolmeliikmelise NSU terrorirühmituse liige, mis on kümnes aastatel 2000 kuni 2007 toime pandud mõrvas süüdi mõistetud. Lisaks korraldas rühmitus ka pommirünnakuid ja pangarööve.

Böhnhardt ja NSU kaasosaline Uwe Mundlos leiti 2011. aastal oma korterist surnuna. Mehed tegid pärast luhtunud pangaröövi enesetapu.

Uurijad ei soovi praegu asja osas täpsemat informatsiooni avaldada. Väljaande Spiegel andmetel leiti mehe DNA riidetükilt. Mida leid Peggy surmaga seotud uurimisele tähendab, pole veel selge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles