Nigeeria president: minu naise koht on köögis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NIgeeria president Muhammadu Buhari.
NIgeeria president Muhammadu Buhari. Foto: AP/ Scanpix

Kui Nigeeria president Muhammadu Buhari läinud aastal presidendiks kandideeris, ootas ta oma naiselt palju. Buharist 28 aastat noorem Aisha Buhari rääkis kogunemistel naiste ja noortega, lubades, et tema abikaasa lõpetab Boko Harami rünnakud ja toob tagasi nende poolt röövitud tüdrukud, vahendab Foreign Policy. 

Eile aga avaldas Nigeeria esimene leedi oma mehe suhtes kriitikat, öeldes, et kui abikaasa peaks uuesti kandideerima, siis tema enam meest ei toetaks- kui ta just märkimisväärseid muudatusi ei teeks.

«President ei tea suurt enamust tema poolt ametisse määratud isikuid ja mina ei tea neid samuti, hoolitama sellest, et olen tema naine olnud juba 27 aastat,» sõnas Aisha Buhari eile BBCle. «Osad inimesed ei tee oma positsioonide nimel mitte midagi,» lisas ta.

«Ta pole mulle veel öelnud, kas kandideerib 2019. aastal uuesti. Tema naisena olen ma aga otsustanud, et kui asjad samas vaimus jätkuvad, ei lähe ma tema jaoks kampaaniat tegema ja temale hääli paluma. Ma ei tee seda enam kunagi,» teatas presidendi abikaasa.

«Ma ei tea, mis parteisse mu naine kuulub aga tea, et ta kuulub mu kööki, elutuppa ja sinna teise tuppa,» vastas president Buhari, kes viibib visiidil Saksamaal, oma naise sõnavõtule ja teenis sellega Saksa liidukantsler Angela Merkelilt grimassi.

Buhari tõusis Nigeerias võimule eelmisel aastal, lubades kukutata Boko Harami hirmuvalitsus riigis, vähendada korruptsiooni, tugevdada julgeolekut ja kärpida valitsuse kulutusi. Nigeeria majandus on aga jätkuvalt languses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles