Kuveidi valitsus astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveidi peaminister šeik Jaber al-Mubarak al-Sabah.
Kuveidi peaminister šeik Jaber al-Mubarak al-Sabah. Foto: AFP/SCANPIX

Kuveidi valitsus astus tagasi ning saatis parlamendi koostöötahte puudumisele viidates laiali, sillutades sellega tee ennetähtaegsetele valimistele.

Kuveidi riigitelevisioon ja uudisteagentuurid teatasid sellest täna pärast valitsuse erakorralist kohtumist.

Suur naftatootja ja USA ustav liitlane Kuveit korraldas viimati parlamendivalimised 2013. aastal, mõned islamistlikud rühmitused ja opositsioon boikottisid neid. Enne 2013. aasta valimisi seisis Kuveit endiselt silmitsi Araabia Kevadest inspireeritud pikaleveninud rahutustega ning parlamenti hääletati valdavalt valitsusmeelsed seadusandjad.

Poliitiline stabiilsus Kuveidis- juhtivas OPECi naftatootjas ja eksportijas- sõltub traditsiooniliselt valitsuse ja parlamendi koostöövõimekusest.

Eesseisvaid valimisi eel pitsitavad Kuveidi majandust madalad naftahinnad maailmaturul. Valitsuse subsideeritud kütusehinnad on tõusmas ja teisi hüvesid on kärbitud, mis on rahva seas kaasa toonud kasvava rahuolematuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles