Vabastatud 21 Chiboki koolitüdrukut naasid perede juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud koolitüdrukud taaskohtumiel peredega.
Vabastatud koolitüdrukud taaskohtumiel peredega. Foto: AP/ Scanpix

Peale 30 kuu pikkust vangistust naasid Nigeeriast Chibokist röövitud koolitüdrukutest 21 oma perede juurde, vahendab Al-Jazeera. 

Peale 30 kuu pikkust vangistust naasid röövitud 21 koolitüdrukut oma vanemate ja koolikaaslaste rõõmuhüüete saatel eile tagasi koju. Tüdrukud vabastati juba neljapäeval, kuid paljude tüdrukute peredel võttis mitu päeva aega, et pealinna Abujasse jõuda.

«Kui me kuulsime, et nad leidsid osa tüdrukutest ja meie tütar oli üks neist, saime me esimest korda rahus magada,» sõnas ühe vabastatud tüdruku isa.

Esialgu asutakse tüdrukutele nii vaimset kui füüsilist ravi osutama. 

Nigeeria presidendi esindaja sõnas eilsel taaskohtumisel, et valitsusele on jõudnud info, et Boko Harami üks osa on valmis arutama läbirääkimiste alustamist, eesmärgiga tagastada ka ülejäänud umbes 83 koolitüdrukut. «Boko Harami allgrupeering teatas, et nad on valmis läbirääkimisteks, kui valitsus sellega nõus on,» sõnas Nigeeria president Muhammadu Buhari esindaja.

Boko Haram röövis 2014. aasta aprillis Chibokist 276 koolitüdrukut. 57 tüdrukut said põgenema kohe peale röövimist, kuid umbes 200 neist on jätkuvalt kadunud.

Neljapäevase 21 koolitüdruku vabastamiseni jõudis läbirääkimistel Šveitsi valitsus koos Punase Ristiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles