Trumpi arvates on India hindude riik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi toetajad, kes on India päritolu
Donald Trumpi toetajad, kes on India päritolu Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump on vihastanud oma äärmuslike seisukohtade ja jultumusega paljusid, kuid samas on ta teinud vigu, mis näitavad, et ta haridus ja haritus on lünklikud.

Möödunud aastal jäi Trump hätta, kui raadiosaatejuht küsis temalt intervjuus islamistlike äärmusrühmituste Islamiriik, Hezbollah, al-Nusra Front ja Al  Qaeda juhtide nimesid, edastab The Independent.

Nüüd leidis aset juhtum, milles Trump paljastas, kui kesised on tema teadmised India kohta, mis on USA-le tähtis majanduslik ja poliitiline partner.

Möödunud  laupäeval toimus New Jerseys hindu vabariiklaste koalitsiooni rahakogumiskampaania, millel esines presidendikandidaat Trump.

«Olen hindude suur fänn, väga suur fänn, samas ka India fänn» parandas kandidaat end kiiresti.

Hinduism on religiooni nimi ja hindud on selle religiooni järgijad.

Enne esinemist andis Trump kanalile NDTV intervjuu, milles rääkis vaid hinduismist ja hindudest, teadmata, et Indias on veel ka moslemid, kristlased, sikhid, džainad ja budistid.

2011. aasta rahvaloenduse andmetel on Indias umbes 14 protsenti elanikkonnast  ehk 172 miljonit moslemid.

«Austan hindusid, mul on ka mitu hindust sõpra, kes on suurepärased ärimehed,» teatas Trump siis.

Kui Trumpilt küsiti, miks ta räägib ainult hindudest ja hinduismist, kuid mitte teistest India religioonidest ja nende järgijatest, vastas ta kiiresti ja lakooniliselt, et peab Indiat tähtsaks.

Samas on Trump seni seisukohal, et moslemeid ei tohiks USAsse enam lubada, sest sellega võib kaasneda islami radikalism ja terror.

New Jerseys leidis valimiskampaania ajal aset ka protest ja rassiline kokkupõrge. Protestijate arvates üritab Trump oma seisukohtadega levitada rassilist vihavaenu. India juurtega naine teatas seal, et Trump on rassist, kuid siis astus juurde valgenahaline paremäärmuslike vaadetega Trumpi toetav mees, kes soovitas hindudel kaduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles