USA kindral: Mosuli hõivamine võib võtta nädalaid või veelgi kauem (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alanud Iraagi julgeolekujõudude pealetung ISISe kontrolli all olevale Mosulile võib USA kindrali sõnul kesta nädalaid või isegi kauem.

ISISega võitleva USA juhitava koalitsiooni komandör kindralleitnant Stephen Townsend hoiatas, et Mosuli tagasivõtmine ei kujune kiireks ja lihtsaks. «Operatsioon kontrolli taastamiseks Iraagi suuruselt teise linna üle võtab ilmselt nädalaid või isegi rohkem,» teatas ta.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi kuulutas ööl vastu tänast Mosuli tagasivallutamise operatsiooni alanuks. Iraagi julgeolekujõud ning sunniitide ja šiiitide omakaitsejõud tungivad Mosuli suunas lõunast. Samal ajal alustasid kurdi pešmergaväed Mosulist idas pealetungi ISISe käes olevatele küladele.

«See võib kujuneda pikaks ja raskeks lahinguks, aga iraaklased on selleks valmistunud ja meie seisame nende kõrval,» sõnas Townsend. Koalitsioon toetab Iraagi vägesid peamiselt õhurünnakutega, ent kohalikke vägesid nõustavad lahingus ka USA, Prantsuse ja Briti eriväelased.

Townsendi sõnul on koalitsioon välja õpetanud ja varustanud üle 54 000 Iraagi sõjaväelase.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles