USA üritab Egiptusega kontakti saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid Kairos korda loomas.
Egiptuse sõdurid Kairos korda loomas. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama valitsus otsis eile kontakti Egiptuse võimudega ning üritas kindlaks teha Egiptuse sõjaväenõukogu diplomaatiliste probleemidega tegelevat liiget.

«Nad peavad selgitama, kes on nende valitsuse juht. Peame teada saama hierarhia,» sõnas anonüümseks jääda soovinud USA vanemametnik CNNile.

Segadus valitseb Egiptuses jätkuvalt ka asepresidendi Omar Suleimani saatuse osas.

Pärast presidendi Hosni Mubaraki tagasiastumist üleeile katkesid USA ja Egiptuse vahelised diplomaatilised suhted ning USA välisministeerium kinnitas, et Egiptuse võimudega on tõepoolest viimase 48 tunni jooksul olnud raske ühendust saada.

«Tavapäraste diplomaatiliste kanalite kaudu on praegu, arvestades kiireid muutusi, väga raske infot saada. Ja te võite ette kujutada, et nad ei taha praegu Ameerikaga maha istuda, kuna kogu nende maailm kukub nende kohal kokku,» avaldas anonüümnseks jääda soovinud kongressman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles