Filipiinide president soovib ühisõppusi Hiina ja Venemaaga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide ja USA sõdrite ühisõppus.
Filipiinide ja USA sõdrite ühisõppus. Foto: AFP/SCANPIX

Filipiinide president Rodrigo Duterte soovib korraldada ühisõppusi Hiina ja Venemaaga ning loobuda õppustest USAga, kes on riigi pikaajaline liitlane.

Duterte suundub homme neli päeva kestvale visiidile Hiinasse, et kindlustada äkiline välispoliitilise kursi muutus peale 30. juunil ametisse astumist.

«Ainult Hiina saab meid aidata,» teatas Duterte visiidi eel interjuudes Hiina riiklikule uudisteagentuurile Xinhua ja Hongkongis tegutsevale telekanalile Phoenix Television. «Jah, ma olen küll. Olen andnud ameeriklastele piisavalt kaua aega Filipiinide sõduritega mängimiseks,» sõnas president vastuseks küsimusele, kas ta on avatud sõjalistele õppustele Venemaa ja Hiinaga.

Läinud nädalal lõppenud mereväeõppuse kohta USAga ütles ta, et see jääb viimaseks. «Nii on kavandatud. Ma ei taha lasta oma sõdureid alandada,» ütles Duterte.

Filipiini president on reageerinud vihaselt Ühendriikide kriitikale tema kuritegevusevastase võitluse suhtes ning teatas hiljuti, et tühistab plaani korraldada koos USAga Lõuna-Hiina merel ühispatrulle. Hiinat ja Venemaad on uus riigipea kiitnud, sest nad ei ole tema kuritegevusevastaseid meetmeid kritiseerinud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles