Pildid ja video: Tais lähevad kuninga surma tõttu tumedad rõivad hästi kaubaks, kaupmehi hoiatati hindu tõstmast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tailased ostavad kuningas Bhuimbol Adukyadej surma tõttu tumedaid rõivaid, samas võimud hoiatasid kaupmehi, et nad ei tohi hinna tõstmisega kasu lõigata.

88-aastane kuningas suri möödunud neljapäeval pärast 70 aastat troonil olemist ja kogu riigis on lein, edastab nypost.com.

Valitsus kuulutas välja ühe aasta pikkuse leinaperioodi, mille jooksul tohivad tailased kanda kas musta või valget värvi rõivaid, kuna need värvid väljendavad leina.

30 päeva jooksul alates kuninga surmast ei tohi toimuda ühtegi meelelahutussündmust, selle tõttu on teatrid, kinod, klubid ja teised avalikud lõbustuskohad suletud.

«Kohe pärast kuninga surma hakkasid tumedate rõivaste, eriti musta värvi T-särkide hinnad tõusma. Majandusminister andis politseile käsu kontrollida, et tumedaid rõivaid ei müüda liiga kalli hinnaga,» teatas peaminister Prayut Chan-o-cha pressiesindaja Sansern Kaewkamnerd.

Monarhi surm pannud tailasi ostma endale uusi leinarõivaid. Noored eelistavad lihtsat musta värvi T-särki, vanemad inimesed aga kostüüme ja ülikondi.

Rõivapoodide esindajate teatel ostetakse väga palju tumedaid rõivaid, kuid hindu ei ole nad tõstnud.

«Suur osa inimesi eelistab musta värvi T-särki. Sellise särgi hind on 90 bahti (2,34 eurot), kuid neid särke on hakatud müüma 120 – 130 bahtiga (3,06 – 3,33 eurot). Olen müünud paari päevaga sadu T-särke,» teatas Bangkoki Bobae turul rõivaid müüv Songkhan Tansonan.

Tailaste sõnul peavad neil olema mitmed tumedad või valged rõivad, kuna lein kestab üks aasta.

Lisaks on rätsepatel ja õmblejatel käed-jalad tööd täis, kuna jõukamad tellivad neilt üleriikliku leina tõttu uusi rõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles