Mehhikos leiti elusana kuus amputeeritud kätega inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko lääneosas leiti eile tee äärest elusana viis meest ja naine, kelle käed olid maha lõigatud ja laubal kiri «Ma olen varas».

Ohvrite sandistajaks oli uimastiäriga seostatud kuritegelik rühmitus, mis ühtlasi oli jätnud sinna ka ühe mehe surnukeha ja kaks kotti amputeeritud kätega.

Politsei andmeil leiti ohvrid Mehhiko suuruselt teise linna Guadalajara lähedal Tlaquepaques. «Nende tervislik seisund on kriitiline,» ütles kohalik politseiülem Roberto Larios. «Sandistatute käeköndid olid mähitud plastikaati.»

Mehhiko narkokartellid jätavad moonutatud surnukehi sageli teede äärde. See, et mõni ohver veel elusana leitakse, on äärmiselt haruldane.

39-aastane surnud mees oli ilmselt pekstud surnuks ning tema käed ei olnud maha lõigatud. Ta oli abielus 44-aastase naisega. Ülejäänud mehed olid vanuses 25–43 eluaastat.

Võimude hinnangul on võigas kuritegu seotud uimastiäriga.

Pealtnägijate sõnul toimetati ohvrid kohale kahes sõidukis ning nende juurde jäeti kiri «See juhtus meiega, sest oleme vargad».

Sõnum, millele oli alla kirjutanud «vargusevastane eliitrühm», hoiatas ühtlasi vargaid ning naiste ja laste ahistajaid.

Mehhiko lääneosariigis Jaliscos, kus Guadalajara asub, on viimastel aastatel toime pandud palju julmi vägivallategusid, mida seostatakse mõjuvõimsa narkokartelliga Jalisco Uus Põlvkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles