Süüria esileedi: ma keeldun riigist lahkumast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria esileedi Asma al-Assad abikaasaga.
Süüria esileedi Asma al-Assad abikaasaga. Foto: SIPA/Scanpix

Süüria esileedi Asma al-Assad ütles usutluses Vene meediale, et on vaatamata mitmetele pakkumistele keeldunud oma lastega kodusõjast haaratud riigist pagemast.

«Ma ei ole mõelnud kusagil mujal olemise peale. Jah, mulle pakuti võimalust Süüriast lahkuda või pigem Süüriast ära joosta,» ütles Alma al-Assad usutluses Vene telekanalile Rossija 24.

«Mulle lubati tagada minu ja mu laste turvalisus ning isegi rahaline kindlustatus. Ei võta eriti palju taipu saamaks aru, milles need pakkumised tegelikult seisnesid – need olid teadlikuks kavatsuseks rahva usaldust presidendi suhtes õõnestada,» sõnas ta.

Endist investeerimispankurit nähakse Assadi dünastia edumeelsema suuna esindajana. Asma ei esinenud ülestõusu esimestel aastatel eriti avalikkuse ees, kuid on kahe viimase aasta jooksul olnud oluliselt aktiivsem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles