Ecuador kinnitas Assange'i jätmist netiühenduseta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange.
Julian Assange. Foto: SCANPIX

Quito kinnitas teisipäeval, et jättis Ecuadori Londoni saatkonnas redutava WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i internetiühenduseta seoses lekitustega, mis võivad mõjutada USA presidendivalimisi.

"Ecuadori valitsus austab teiste riikide siseasjadesse mittesekkumise põhimõtet. Ta ei sekku valimisprotsessidesse ega poolda ühtegi kindlat kandidaati," ütles Ecuadori välisministeerium avalduses.

Ministeerium märkis, et otsustas "ajutiselt piirata" sideteenuseid saatkonnas.

WikiLeaks süüdistas esmaspäeval Ecuadori Assange'i jätmises netiühenduseta vastuseks USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoniga seotud dokumentide avaldamisele.

WikiLeaks ütles varem esmaspäeval, et Assange'i juurdepääsu internetile katkestas "tahtlikult riiklik toimija".

"Me oleme aktiveerinud kohased tegutsemisplaanid," kirjutas WikiLeaks.

WikiLeaks avaldas laupäeval kolm Clintoni kõnet Goldman Sachsile ning esmaspäeval veel Clintoniga seotud dokumente.

Clintoni meeskond on süüdistanud häkkimises Vene valitsust ning WikiLeaksi püüdlustes aidata vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi.

Assange varjab end viiendat aastat Londonis Ecuadori saatkonnas, et vältida väljaandmist Rootsile seoses väidetavate seksuaalkuritegudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles